DOK is begraven en de burgemeester komt het kot afbreken

Gent - Met een ingetogen rouwstoet hebben een dertigtal DOKWERKERS zondagmiddag rond 12 uur DOK begraven. Van de tijdelijke invulling van de site, waar woningbouw en een school komt, werd jaar na jaar misschien afscheid genomen, maar nu is het definitief: de plek, die wel eens omschreven werd als het midden tussen Bobbejaanland en Middelheim, gaat definitief dicht. De rouwstoet trok van de Bataviabrug naar de DOKkantine, waar de kist bedolven werd onder herinneringen. Er was een laatste afscheidsspeech, een doodsprentje, en boterkoeken. DOK is begraven, maar het feest duurt wel nog tot vannacht door.

Vandaag is het echt de allerlaatste dag van DOK, Het is zondag, en vannacht gaan de Dokwerkers naar huis. Negen jaar lang heeft de tijdelijke invulling aan de oude haven aan de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan uiteindelijk geduurd. En die negen jaar stond er met Liesbeth Vlerick één vrouw aan het roer.

Liesbeth Vlerick hield zich, zoals gewoonlijk, op de achtergrond en hield het overzicht. "De hemel huilt mee", zo zei ze om 11 uur en ze keek naar de dreigend donkere wolken, maar gelukkig bleef de regen alvast tot de middag weg.

Er waren 83 rommelmarkten (de laatste is vandaag bezig!), Democrazy organiseerde er 200 concerten, er werkten 450 Dokwerkers-vrijwilligers. En DOK bood ook nog eens onderdak aan 85 evenementen die er te gast waren. Vandaag is het feest: een rouwmars, burgemeester Mathias De Clercq komt er eigenhandig het kot afbreken (of minstens de symbolische eerste steen), en tal van zottigheden. En muziek. Met SHHT die een aantal gasten meebrengen: Tsar B, Lander Gyselinck (STUFF), Mattias De Craene (Nordmann, MDCIII & Brent Vanneste (Stake). Ook voor wie er in de loop van die negen jaar er veel over hoorde en las, maar nooit kwam is het de laatste kans om es te gaan zien wat ze daar allemaal uitspoken.

 

alle info op de site van DOK.

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent