Opvallend: Bahrain-Merida zette wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis al op 13 september op straat

© Photo News

“Neen, ik kan niet zeggen of ik volgend jaar nog voor Bahrain-Merida rijd.” Aan het woord was Rohan Dennis eerder deze week, nadat hij zichzelf opvolgde als wereldkampioen tijdrijden. Maar Bahrain-Merida zette al op 13 september de samenwerking met de Australiër stop, zo raakte vandaag bekend.

rahe, belga

“De beëindiging van het contract werd niet eerder bekendgemaakt om Rohan Dennis niet te storen in zijn voorbereiding op het WK”, gaf Bahrain-Merida als reden mee op haar website. “Rohan Dennis speelde de beslissing intussen door aan het UCI Arbitral Board. Hier willen we als team verder geen commentaar opgeven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rohan Dennis maakte afgelopen winter de overstap van het opgedoekte BMC naar Bahrain-Merida. Doorheen het seizoen ontstonden al snel ergernissen bij beide partijen en die kwamen tijdens de Tour de France tot een hoogtepunt. Dennis stapte erg verrassend een dag voor de tijdrit naar Pau, waar hij als favoriet zou starten, uit koers. De Australiër gaf geen commentaar bij zijn opgave, maar het bleek al snel dat irritaties over het materiaal van het team een rol speelden. Sinds zijn opgave in de Tour koerste Dennis niet meer voor Bahrain-Merida.

Dat belette hem afgelopen woensdag niet om met groot machtsvertoon zijn wereldtitel in het tijdrijden te verlengen. Hij haalde het met liefst 1:09 voorsprong op Remco Evenepoel.

© BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws