Chirumbero viert ‘Plezantste vereniging van Vlaanderen’ met spetterend feest

Roeselare / Rumbeke -

De meisjeschiro uit Rumbeke werd door Het Nieuwsblad verkozen tot ‘Plezantste vereniging van Vlaanderen’. Zaterdagavond werden ze door de krant getrakteerd op een spetterende avond. Daar kregen ze ook hun titel officieel overhandigd.

Tijdens de zoektocht naar de ‘plezantste gemeente van Vlaanderen’, ging onze krant ook op zoek naar de ‘plezantste vereniging’. Van 3 tot 16 juni verenigden meer dan honderdduizend Vlamingen zich in de zoektocht. Zij stemden massaal op de vereniging die volgens hen het gezelligst, het meest enthousiast, het warmst, het onvergetelijkst, kortom het plezantst is. Uiteindelijk kwam de ‘Chirumbero’ uit Rumbeke als winnaar uit de bus.

Hechte groep

Onze krant trakteerde de vereniging afgelopen zaterdag met frietjes. De Chiro zelf organiseerde een gezellig Chirocafé. Er werd tot in de late uurtjes gefeest. “Het was een zeer leuke en gezellige avond”, zeggen hoofdleidsters Nina Van Coillie en Brit Vancoppenolle. “Nogmaals het bewijs waarom we deze titel verdienen. We zijn een hechte groep. Het is straf, want er zijn in Vlaanderen jeugdbewegingen die veel groter zijn dan ons. Gelukkig hebben we veel steun gehad van de ouders van onze leden en van sympathisanten.”

De Chiro van Rumbeke kan indrukwekkende cijfers voorleggen voor hun nieuwe werkjaar. Met zo’n 250 ingeschreven leden en 36 leiders is de Chiro populairder dan ooit. “De laatste vijf jaar hebben we een grote boom meegemaakt. We komen van 120 leden naar 250. En we zien ons ledenaantal steeds stijgen”, klinkt het. “We zullen zeker nog lang nagenieten van onze titel.”

Door slr
AANGERADEN
Meest recent