Politie zoekt witte bestelwagen die gebruikt werd als vluchtauto na moord op Nederlandse advocaat

Bron © BELGA

De Amsterdamse politie vermoedt dat de dader of daders van de moord op advocaat Derk Wiersum een witte bestelauto gebruikten als vluchtauto. Dat concluderen rechercheurs na het bestuderen van videobeelden en uit verklaringen van getuigen.

Op de videobeelden is te zien dat meteen na het neerschieten van Wiersum een witte bestelauto, waarschijnlijk een Fiat Doblo, wegrijdt vanuit de omgeving van de plaats van de liquidatie. In Buitenveldert is de bestelwagen op beelden te zien. De recherche denkt dat er op dat moment twee personen in zitten.

Politie zoekt witte bestelwagen die gebruikt werd als vluchtauto na moord op Nederlandse advocaat
Foto: Politie.nl

Normaal gesproken wordt een vluchtauto na een ernstig feit in brand gestoken om sporen te wissen, aldus de Amsterdamse politie, maar tot nu toe is nog geen soortgelijke auto verbrand aangetroffen.

Derk Wiersum werd op 18 september in Amsterdam doodgeschoten. Hij was de raadsman van kroongetuige Nabil B. in het grote liquidatieproces ‘Marengo’.

LEES OOK. Nederland in shock: met het executeren van een advocaat voor de ogen van zijn gezin is de Mocro Maffia “een grens overgegaan” (+)

AANGERADEN
Meest recent