Paul George mist seizoensstart in NBA met Clippers

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Los Angeles Clippers beleven voorlopig weinig plezier aan Paul George. De 29-jarige Amerikaanse basketvedette, overgekomen van Oklahoma City Thunder, mist de start van het nieuwe seizoen in de NBA vanwege operaties aan beide schouders. George verwacht dat hij pas in de loop van november in actie kan komen voor zijn nieuwe club.

“Ik zit nu op 85, 90 procent”, zei de zesvoudig All Star voorafgaand aan het trainingskamp van de Clippers. “Maar het duurt nog wel even tot ik echt topfit ben.” De ploeg uit Los Angeles start de competitie op 22 oktober tegen stadgenoot LA Lakers, de club van LeBron James. Daarna volgen duels met Golden State Warriors, Phoenix Suns, Charlotte Hornets, Utah Jazz en San Antonio Spurs.

De Clippers versterkten zich niet alleen met George, maar ook met Kawhi Leonard, de man die Toronto Raptors afgelopen jaar naar het kampioenschap leidde. De ploeg uit LA wordt daarom voor komend seizoen tot de kanshebbers op de titel gerekend. “Ik zou niet weten wie ons kan verslaan”, zei George, die afgelopen seizoen gemiddeld 28 punten per wedstrijd maakte.

  • AANGERADEN