Philippe Gilbert nog niet bekomen van zware teleurstelling op WK: “Niet de beste nacht gehad”

Foto: sporza

Philippe Gilbert verdween zondag op honderd kilometer van de aankomst in tranen uit het wereldkampioenschap wielrennen in het Britse Yorkshire. Nadat hij ten val was gekomen probeerde hij nog wel even terug te keren met de hulp van Remco Evenepoel maar stapte uiteindelijk zwaar ontgoocheld af. En the day after is hij nog niet bekomen van die teleurstelling.

LEES OOK. Patrick Lefevere blikt terug op vreemd WK: “Alle begrip voor zijn ontgoocheling, maar zo ken ik Gilbert niet”

“The day after: niet de beste nacht gehad omdat de ontgoocheling van de gemiste kans van gisteren nog nazindert”, reageert hij op Twitter. “Zwaar teleurgesteld om Yorkshire te verlaten met niets anders dan een paar zeer sterke benen. Maar het enige wat je nu kan doen, is uitkijken naar de volgende doelen!”

Op Instagram had hij eerder al zijn jonge ploegmaat/kamergenoot al uitgebreid bedankt voor de hulp:

Philippe Gilbert nog niet bekomen van zware teleurstelling op WK: “Niet de beste nacht gehad”
Foto: Instagram
Philippe Gilbert nog niet bekomen van zware teleurstelling op WK: “Niet de beste nacht gehad”
Foto: Instagram

Evenepoel zag de val van Gilbert bij het ingaan van de lokale ronden voor zijn neus gebeuren. “Ik was net gaan plassen. Twee kilometer voor de eerste passage kwam ik terug. En toen zag ik die val gebeuren, niet zo ver voor me, en zag ik Phil erbij liggen. En het was gisteren afgesproken dat als er iets zou gebeuren, ik hem meteen zou helpen.”

De jongste renner van de Belgische ploeg legde meteen na de crash de arm vaderlijk rond Gilbert. “Een soort van bedankje voor alles wat hij al voor mij heeft gedaan. Ik zag hem daar liggen, zag de pijn op zijn gezicht en had er echt medelijden mee. Ik wou nadien echt het maximale eruit halen om Phil terug te brengen, want hij verdiende het vandaag zo hard. Ik had het hem zo gegund.”

“Ik heb me helemaal leeg gereden om hem te proberen terugbrengen. Tegen de limiet, superhard. Het moeilijke was: we kwamen wel terug, maar er werd barrage gemaakt want er loste altijd tien, vijftien man. We dachten altijd dat we terug bij het peloton kwamen aansluiten, maar zagen dan telkens dat het een gelost groepje renners was. Zo moesten we drie keer terug.”

“Van het moment dat ik van kop ging, was het helemaal op. Ik kon niet meer doen. Ik denk wel dat we de goeie ingesteldheid hadden. Phil had pijn aan zijn knie, en heeft toch doorgebeten om nog te proberen het maximale eruit te halen. Maar als het niet gaat, gaat het gewoon niet. Voor mij persoonlijk moest er vandaag niets gebeuren. Ik was niet de uitgesproken kopman en had geen winstplannen.”

LEES OOK. Hoe België al op 30 kilometer van de streep uitgeteld was voor de wereldtitel: ondergang in drie bedrijven

Door vml
AANGERADEN