Peter Sagan slaat zich (een kleine beetje) voor de kop: “Ik had mee kunnen zijn maar dacht dat het op een spurt zou uitdraaien”

Foto: Photo News

Peter Sagan is niet voor de vierde keer wereldkampioen geworden. Het had nochtans gekund, vond de Slovaak achteraf bij de collega’s van Cyclingnews. “Ik had mee kunnen zijn met Van der Poel en Trentin maar dacht dat het nog te vroeg was en dat alles op een spurt zou uitdraaien.”

Sagan reageerde nog wel in de laatste ronde maar toen was het kalf al verdronken in het kletsnatte Yorkshire. Meer dan een vijfde plaats achter de vier ontsnapte vluchters zat er voor de ex-wereldkampioen niet meer in. “Maar ontgoocheld ben ik niet”, bleef Sagan zijn flegmatieke zelve. “Zo zit wielrennen in elkaar. Ik voelde me de hele dag goed maar liet de beslissende ontsnapping rijden. Ik had mee kunnen zijn maar ging er vanuit dat alles opnieuw zou samenkomen en dat we met een klein groepje voor de zege zouden spurten.“

Peter Sagan slaat zich (een kleine beetje) voor de kop: “Ik had mee kunnen zijn maar dacht dat het op een spurt zou uitdraaien”
Foto: Photo News

Een misrekening, moest de kopman van Bora Hansgrohe vaststellen. “Ik gokte en het pakte verkeerd uit. Ik heb gewacht en toen ik uiteindelijk toch reageerde, was het te laat. Goed gekoerst maar ik liet de kans liggen om mee vooraan te zijn.”

Sagan rekende te veel op de Belgen en de Fransen om de kloof op de kopgroep te dichten. “Ik verwachtte inderdaad dat een paar landen sterker voor de dag zouden komen dan dat ze uiteindelijk deden. Maar de weersomstandigheden zorgden ervoor dat heel wat renners met naam verkleumd uit koers stapten. Daardoor kwamen sommige landen echt zwak voor de dag. En dat heeft het wedstrijdverloop mee bepaald. Maar hey, felicitaties voor de winnaar. Of ik ergens spijt van heb? Ik heb gewoon de goede vlucht gemist maar klagen doe ik niet.”

Door gvdl