Druggebruiker riskeert 24 maanden cel voor elleboogstoot aan agent

Themabeeld. Foto: Bart Van den Langenbergh

Mol -

Boris V. riskeert een celstraf van 24 maanden voor een waslijst aan feiten, waaronder drugshandel, bezit van verboden wapens en weerspanning. Zo gaf hij ook een politieagent op een kruispunt in Mol een elleboogstoot.

Een agent die het verkeer aan het regelen was op een kruispunt in Mol, kreeg het op 20 september 2018 aan de stok met Boris V. uit Mol. De man fietste over het kruispunt en haalde met zijn elleboog uit naar de agent. Volgens het Openbaar Ministerie had hij het excuus dat hij dringend naar het toilet moest. De man riskeert een celstraf van 24 maanden en een boete van 8.000 euro.

“Op 7 april 2019 is hij slapend teruggevonden in een Fortis-bankkantoor in Turnhout. Hij was eerder onder voorwaarden vrijgekomen maar hij had toch weer drugs bij zich”, schetste openbare aanklager Bo Piedfort de situatie op de rechtbank in Turnhout. Op 19 december 2018 lag hij in Mol te slapen in een auto zonder nummerplaat. Zowel in die auto als in de woning waar hij verbleef vond de politie drugs terug. Het ging om driehonderdzestig gram speed en 25 gram cannabis. Op 20 juni 2018 was hij na een mislukte inbraak in het bezit van drugs, twee messen, een machete en een alarmpistool.

Zijn advocate vroeg een straf met probatie-uitstel. “Al sinds zijn 14de gebruikt hij drugs. Hij beseft dat dit een gigantisch probleem is en wil begeleiding volgen”, zei de verdediging. Vonnis op 28 oktober.

Door bvdl