Vierde seizoen van ‘Stranger Things’ aangekondigd met cryptische trailer

De populaire Netflix-serie ‘Stranger Things’ krijgt een vierde seizoen. Dat heeft de streamingdienst zelf bekendgemaakt.

Netflix maakte het nieuws bekend met een cryptische video. Buiten het logo van de show, het themadeuntje en angstaanjagend gekraak (Demogorgon 2.0 of een nieuwe Mind Flayer?) geeft de teaser nog niets weg. De video sluit af met ‘We’re not in Hawkins anymore’, vermoedelijk een allusie op een beroemde passage uit The Wizard of Oz: “We’re not in Kansas anymore.”

Mogelijk is dit ook het laatste seizoen. De Duffer broers, bedenkers en schrijvers van de show, hebben in het verleden al aangegeven dat Stranger Things zal eindigen na het vierde seizoen.

OPGELET: ONDERSTAANDE PARAGRAAF BEVAT SPOILERS VOOR SEIZOEN 3 VAN STRANGER THINGS EN SPECULATIES VOOR SEIZOEN 4.

We’re not in Hawkins anymore” lijkt een verwijzing naar “Toto, I have a feeling we’re not in Kansas anymore’”. De laatste quote is van Dorothy, het hoofdpersonage uit The Wizard of Oz. Ze spreekt de beroemde woorden uit nadat ze via een tornado in het land van Oz terecht is gekomen.

In de laatste aflevering van seizoen 3 van Stranger Things lijkt het alsof Hopper sterft, wanneer Joyce Byers (het personage gespeeld door Winona Ryder) de poort naar the upside down sluit. De gouden regel in serie-land is dat een personage pas écht dood is als je het ziet sterven of als je een lichaam te zien krijgt. Het is niet ondenkbaar dat Hopper voor het sluiten van de poort in the upside down is gekropen en dat de Stranger Kids hem in seizoen 4 gaan redden en zo “not in Hawkins anymore” zullen zijn.

Ook is het niet ondenkbaar dat Eleven en de andere Stranger Kids naar the upside down gaan om er eens en voor altijd af te rekenen met de transdimensionale monsters die daar leven.

LEES MEER. Actrice ‘Stranger Things’ kiest voor totaal ander kapsel

Door adm