Drie recepten om deze herfst het meeste uit je koffie te halen
© Shutterstock
Vandaag 1 oktober is het Wereldkoffiedag en hoe valt dat beter te vieren dan met drie herfstige en originele recepten van Valentine Wanders. Zij is de vrouw achter de Gentse koffiebar Het Moment en een van de topbarista’s die ons land rijk is.
Lotus Latte
“Dit is een van de toppers op de kaart van Het Moment.”
Ingrediënten:
• 50 gr masala chai kruiden• kaneelstokjes• 200 gr melasse suiker• 0,5 liter water• een espresso (dit mag ook koffie uit de Bialetti zijn of stevig gezette filterkoffie) (per portie 30 ml espresso 50 ml filterkoffie)• havermelk (per portie 100 ml)• Lotuskoekje (zoveel als je wilt )
Kook de masala chai kruiden, kaneelstokjes en melasse suiker op tot het een stevige siroop wordt. Laat dit even staan, afkoelen en zeef de siroop. Maak je koffie, dit kan een espresso zijn, Bialetti of een stevige filterkoffie (overdoseer). Giet hierbij 20 ml van de chai siroop. Warm havermelk op, laat het niet koken! Giet de havermelk over de koffiesiroop mengeling en versier met een Lotuskoekje.
Hot Mexican Love Chocolatte
“Een drankje zoet en heet op alle manieren!”
Ingrediënten;
• 15 gram Mexicaanse liefdeskruiden cacaomengeling (een mix van cacao, kaneel, cayennepeper)• 2 repen chocolade, liefst puur• 150 ml volle, liefst verse melk• een espresso (dit mag ook koffie uit de Bialetti zijn of stevig gezette filterkoffie) (per portie 30 ml espresso 50 ml filterkoffie)• Slagroom (ter afwerking)• Chocoladeschilfers
Meng de liefdeskruiden, chocolade en melk en warm deze op tot alle chocolade is opgelost, laat niet koken! Giet deze op de koffie. Top af met slagroom, chocoladeschilfers en een snufje liefdeskruid.
Mystic Espresso Martini
“Koffie en alcohol, een wonderbaarlijk lekkere combinatie, dit met de kaneel die het geheel nog meer pit geeft!”
Ingrediënten;
• 50 ml Grey Goose wodka• 20 ml Zuiddam kaneellikeur• een espresso (dit mag ook koffie uit de Bialetti zijn. 30 ml espresso (liefst geen filterkoffie)• een mespuntje zout• een handvol ijsklontjes• 3 koffieboontjes (ter decoratie)
Doe de wodka, kaneellikeur, koffie, zout en ijs in een shaker en schud tot alle ijsklontjes gebroken zijn. Giet deze mengeling in een Martiniglas en decoreer met drie koffieboontjes.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Beste van Plus
Lees ook
Aldi kampt met lege koffie-rekken door problemen met leverancier
Liever een cappuccino dan een espresso? Melk toevoegen aan je koffie blijkt goed voor je gezondheid
Vanaf januari mogen alle koffiecapsules in de pmd-zak: “We rekenen erop 4.500 ton in te zamelen”
Primeur: Europa is eerste regio die regels tegen ontbossing oplegt aan bedrijven
Video
Hoofdpunten
Na de opstoot van dinsdag volgt de stilte: terreurproces op pauze gezet voor herdenking van aanslagen
Ruth Beeckmans liet kenmerkende moedervlek verwijderen: “Je werd wat grillig”
VROLIJKE VREKKEN. Goedkoop naar een sterrenrestaurant: “Wat haal jij nu boven? En ze aanvaarden dat echt?”
Tim (32) vindt dode muis in zak spinazie van Delhaize: “Mijn honger was over”
Consumentenvertrouwen daalt voor het eerst in half jaar
Hond krabt en huilt bij wasmachine, baasje ontdekt niet veel later waarom
Madonna werkt aan nieuwe muziek en doet een beroep op Scandinavische hitmachine
Gymnast komt tijdens oefening naast trampoline terecht, maar alerte coach kan nog net op tijd een ernstige val voorkomen
Kraanvogel neemt het op tegen hongerige alligator om zijn vijver te verdedigen