KV Mechelen vindt drie matchen schorsing te zware straf voor Schoofs

© Photo News

KV Mechelen heeft dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor een lichtere straf voor Rob Schoofs. “Hoogstens een speeldag schorsing en eentje met uitstel”, vroeg zijn advocaat Thierry Lammar. “Het was namelijk een lichte fout.”

(belga)

Malinwa bekampte Club Brugge in een uitverkocht AFAS-stadion een uur lang met een man minder. Net voor het halfuur werd Schoofs met rood van het veld gestuurd. De Mechelse middenvelder ging vol voor de bal, maar kwam te laat en plantte zijn studs op de enkel van Diatta. Scheidsrechter Laforge gaf aanvankelijk slechts geel, maar werd teruggefloten door de VAR.

Het Bondsparket vorderde een straf van drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete. Dat vindt KV Mechelen te zwaar. “Schoofs wil niet zwaar uithalen om de fysieke integriteit in gevaar te brengen, maar louter de bal recupereren en beschermen. Er was zeker en vast contact, maar niet van die aard dat Diatta geblesseerd raakte. Schoofs trekt zelfs zijn been nog in om zijn tegenstrever te ontwijken. Diatta kon dan ook probleemloos voort”, aldus meester Lammar. “Het was een fout die correct bestraft werd met de rode kaart, maar geen drie speeldagen schorsing verdient. We zouden hoogstens kunnen leven met een speeldag effectieve schorsing en een met uitstel.”

De Mechelse advocaat haalde nog wat verzachtende omstandigheden aan. “De rode kaart viel in de 29e minuut en dus miste Schoofs al een groot deel van een match. Dat heeft zeker een invloed gehad in het nadeel van KV Mechelen. Daarnaast protesteerde Schoofs niet en heeft hij geen kwalijk verleden. Hij zoekt geen rode kaarten op.”

Schoofs nam zelf kort het woord. “Het was terecht rood, maar ik sta niet bekend als iemand die dat soort fouten maakt. Ik hou van technisch verzorgd voetbal en wilde de bal spelen. Ik had niet de intentie om Diatta te raken. Bovendien was de intensiteit van de tackle niet zo hoog”, aldus de middenvelder, die dinsdag nog zijn sanctie kent. Daartegen kan KV Mechelen nog beroep aantekenen.

Aangeboden door onze partners