Nieuw ziekenhuis zit in de hoek waar de klappen vallen: dit keer staat laboratorium onder water

Nu de werken aan de nieuwbouw in de eindfase naderen, krijgt AZ Delta enkele serieuze tegenslagen te verwerken. Foto: Sbr

Roeselare -

Een gesprongen waterleiding veroorzaakte dinsdag heel wat schade aan toestellen in het laboratorium van de nieuwbouw van AZ Delta. Voorlopig is niet duidelijk of dit voorval invloed zal hebben op de openingsdatum van het ziekenhuis.

Nu de werken aan de nieuwbouw van het ziekenhuis de eindfase naderen, krijgt AZ Delta enkele serieuze tegenslagen te verwerken.Dinsdagochtend stond een gedeelte van het logistieke blok onder water. Niet de hevige regenval, maar een probleem met een waterleiding ligt aan de oorzaak van het incident.“Een waterleiding die nochtans al een paar weken in gebruik was, is gesprongen. Hoe dit is kunnen gebeuren, is onduidelijk. Er is aanzienlijke schade”, aldus Kristien Beuselinck, woordvoerder van AZ Delta.

Nieuw uitstel?

Na het springen van de waterleiding spoot het water de apotheek en het laboratorium binnen. In de apotheek bleven de toestellen op het eerste gezicht gespaard.

“In het laboratorium geraakten wel meerdere nieuwe toestellen beschadigd”, laat Beuselinck weten. Hoe groot de schade precies is, is nog onduidelijk.

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat de vooropgestelde datum voor de opening van de nieuwbouw, halfweg november, niet zou worden gehaald.

De aannemer vond niet genoeg geschikte mensen om de finale afwerking van het ziekenhuis te realiseren.

Snel overleg

De nieuwe hoofdcampus van het ziekenhuis zal volgens de laatste planning in februari of maart 2020 de deuren openen. De nieuwe datum is nog niet vastgelegd.

Maar mogelijk heeft het incident van dinsdagochtend invloed op die datum.“Dat is voorlopig ook nog heel onduidelijk. Zonder een goed werkend laboratorium kan het ziekenhuis niet openen. We moeten bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Aannemers, leveranciers, de verzekeringsmaatschappij en de directie zitten zo snel mogelijk samen om te bekijken wat er moet gebeuren”, aldus Beuselinck.

Door Bert Feys
AANGERADEN