Spelers Club Brugge zijn fier op gelijkspel maar… “Het is jammer dat we nog twee punten laten liggen”

Foto: AFP

De spelers van Club Brugge verlieten Bernabeu met een dubbel gevoel: blij met en waanzinnig fier op het onverwachte punt maar ook beseffend dat een absolute stunt binnen handbereik lag. Dit Madrid was te kloppen.

Met twee goals was Emmanuel Dennis de belangrijkste speler bij de Bruggelingen op het veld van de Spaanse grootmacht. “Het gevoel kon beter want we wilden de drie punten”, sprak de Nigeriaan meteen na de match. “Iedereen verwachtte dat zij makkelijk zouden winnen, maar we kwamen 0-2 voor. Dan is het jammer dat je toch nog twee punten laat liggen. Mijn goals? Bij die eerste wou ik de bal eigenlijk controleren, om de bal rustig binnen te leggen. Maar mijn lichaam was me te snel af. (glimlacht) Bij de tweede dacht ik plots dat het beter was om te chippen. Jammer dat ik er geen drie kon maken, dat had ook gekund. Maar bij die grote kans na rust mistrapte ik me een beetje. Of ik nu twee tattoos zal zetten? Ik was ermee aan het lachen voor de camera’s, maar wie weet doe ik het wel.” (grijnst)

Mignolet: “Fier zijn”

Ook Simon Mignolet speelde een sterke wedstrijd: “Een punt in Real, dan moet je trots en fier zijn”, analyseerde het Brugse sluitstuk. “Maar als je 0-2 leidt, dan wil je de drie punten halen. Je weet dat ze kunnen scoren en dat deden ze ook maar we zijn rustig gebleven.”

Conclusie? Mignolet: “We mogen fier zijn met de match die we hebben gespeeld. We hebben tegen Galatasaray en Real getoond dat we terecht in de Champions League staan en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. Maar we hadden na twee matchen gewoon aan de kop kunnen staan van onze groep met zes op zes, dat is ook waar.”

Collega-doelman Thibaut Courtois werd aan de rust vervangen. “Ik weet niet wat er gebeurd is. Hopelijk is alles okay, ik hoop Thibaut na de wedstrijd nog te zien.”

Kapitein Vormer: “We konden op kop staan”

Liet Club Brugge de zege ontglippen op het veld van Real Madrid? “Eigenlijk wel”, zuchtte kapitein Ruud Vormer. “We konden gewoon op kop staan in deze groep. Ik ben teleurgesteld en gelukkig tegelijk. Vooral tijdens de eerste helft hebben we een heel goed Brugge gezien. Na de rust gaan zij gas geven en dat weet je dat het moeilijk wordt om nog te voetballen. Maar we mogen hier heel trots zijn.”

Terecht: Europa weet Brugge alweer een beetje meer liggen. En Club toonde alweer dat het die kwalificaties niet per toeval heeft overleefd. “We zijn niet dat kleine ploegje zoals iedereen denkt”, benadrukte Mignolet. “We verdienen gewoon om hier te staan. Natuurlijk was er wat ontgoocheling. Je gaat de rust in met 0-2 en sommige jonge jongens weten niet wat er gebeurt. Zij hadden het licht al gezien. Het was zaak om kalm te blijven, want uit ervaring wist ik dat het nog een hele lange wedstrijd zou worden. Zeker toen, ze vroeg scoorden.”

Mignolet ging na de match ook niet uitbundig vieren zoals veel van zijn ploegmaats. “Ik ga nooit als een gek lopen rondspringen, zo ben ik nu eenmaal niet. Het kon even goed nog 3-2 geworden zijn. Maar we pakken uiteindelijk een verdiend punt dat smaakt als een overwinning. Club Brugge mag vandaag heel trots zijn.”

Voldoening

Moet Club niet stilaan ambitieus worden in groep A? Met nog twee thuiswedstrijden en twaalf punten te verdienen heeft het alle kaarten zelf in handen. De zwaarste verplaatsing – al wordt Parijs ook geen pleziertripje – heeft het achter de rug. Galatasaray is te bespelen en Real Madrid zal in deze vorm ook nog met punten morsen. “Real en PSG onbereikbaar? Dat weet ik nog zo niet”, vroeg kapitein Ruud Vormer zich af. “We moeten gewoon doorgaan en onze situatie wedstrijd per wedstrijd bekijken. PSG hebben we nog twee keer en Madrid komt nog naar ons. We hebben trouwens nog niet verloren dit seizoen.”

Zijn doelman wou zich nog niet vastpinnen op een bepaalde plaats. “Tweede, derde, eerste of vierde: het is allemaal nog veel te vroeg”, aldus Mignolet. “Ons eindklassement is nu nog niet belangrijk. Als we elke match ons werk doen, hebben onszelf niets te verwijten en dan zien we wel waar we eindigen.”

Niet te veel nadenken, even genieten. Wat de eindstand in december ook moge zijn: vandaag ontwaakt Club met een brede glimlach. Gisteravond vloog de hele delegatie al terug. “Dit geeft een grote voldoening”, knikte Mignolet. “Het was een uitzonderlijke ervaring voor onze groep en we gaan niet met lege handen naar huis: beter kan niet.”

Vormer sloot veelbetekenend af. “2-2. In Madrid, hè, jongens. Dit is eentje voor de geschiedenisboeken.”

Door gvdl/dvd
AANGERADEN