Nathalie Muylle vervangt Wouter Beke als minister in federale regering

Nathalie Muylle Foto: STEFAAN BEEL

Roeselare -

CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle volgt Wouter Beke op als minister van Werk, Economie en Consumenten in de federale regering in lopende zaken. Dat deelt CD&V mee. Beke had in juli de federale ministerportefeuilles overgenomen van Kris Peeters, maar is nu minister van Welzijn geworden in de nieuwe Vlaamse regering.

De 50-jarige Nathalie Muylle komt uit het West-Vlaamse Roeselare, waar ze al ruim zeven jaar schepen is. In 2004 kwam ze voor het eerst in de Kamer. Ze volgde toen Yves Leterme op die Vlaams minister-president werd. Bij latere verkiezingen werd ze telkens opnieuw verkozen.

Muylle werkte in de Kamer vooral rond Volksgezondheid. Ze zette mee haar schouders onder het rookverbod in de horeca. Met de huidige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) botste Muylle enkele jaren geleden over het alcoholplan. Minister De Block wou niet weten van beperkingen in de verkoop van alcohol in nachtwinkels en tankstations, Muylle vond dat onverantwoord.

Muylle maakte ook deel uit van de zogenoemde groep van “twaalf apostelen”, die CD&V moest doorlichten na het slechte verkiezingsresultaat van mei.

Door jvh
VOOR ABONNEES