Defecte trein in Bilzen verstoort spoorverkeer

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Photo News

Een defecte en bijgevolg stilstaande trein, die van Maastricht naar Hasselt onderweg was, veroorzaakt sinds woensdagnamiddag spoorproblemen tussen Bilzen en Diepenbeek. Kort na 13 uur werd het voorval gemeld.

De trein van Maastricht naar Hasselt kwam ten gevolge een tractieprobleem stil te staan. De treinbestuurder probeerde de trein nog te depanneren, maar slaagde daar niet in.

“Een spoor is versperd. Als daar sensoren in het spoor zitten en er daar een trein passeert, gaat de overweg automatisch dicht. Als een trein langer dan tien minuten stilstaat, gaat zo’n overweg automatisch in alarm. Intussen is de gesloten overweg aan de Rooi-Hoogbrugstraat verholpen, zodat het wegverkeer weer door kan”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel. “Het treinverkeer moet er over één spoor en dat kan vertragingen van vijf tot tien minuten opleveren.”

Op de gestrande trein zat een tiental reizigers. Die zijn intussen geëvacueerd en door de NMBS met een bus weggevoerd. Er was geprobeerd om het tractieprobleem aan de trein te herstellen, maar dat lukte niet. Intussen is een hulplocomotief opgeroepen om de trein weg te trekken. Verwacht wordt dat de problemen voor de avondspits volledig opgelost zijn.

Door jvh
AANGERADEN