Na ‘Iedereen beroemd’ duikt de “vrolijkste operazangeres” ook op in ‘Beste kijkers’: zelfs over baby Pia heeft ze liedje klaar

Monique Van Noten, de vrolijkste operazangeres van ons land, is niet van het scherm weg te slaan. Nadat ze onlangs al was opgedoken op Eén in ‘Iedereen beroemd’, ontving ook Nathalie Meskens haar gisteravond in ‘Beste kijkers’ op VTM.

Veel noten op haar zang. De uitdrukking is op het lijf geschreven van de 67-jarige vrouw uit Schoten. Prettig gestoord is zeker ook van toepassing. Zingen is haar lust en haar leven. Naar eigen zeggen heeft ze een carrière als operazangeres achter de rug. Maar vandaag kiest ze voor een lichter genre. Volgens de inspiratie van het moment zet Monique zich achter de piano, vaak met een sierlijke hoed op het hoofd. Ze zingt dan korte liedjes over alledaagse onderwerpen of de actualiteit.

Al die composities post de immer vrolijke Monique bijna dagelijks op haar eigen YouTube-kanaal en op Facebook. Het leverde haar al heel wat fans op en bij jonge Schotenaren heeft ze inmiddels de status van cultheldin. Al lijkt die verering bij sommige fans ook wel wat op uitlachen.

Na ‘Iedereen beroemd’ duikt de “vrolijkste operazangeres” ook op in ‘Beste kijkers’: zelfs over baby Pia heeft ze liedje klaar
Foto: JAA

Hoe dan ook: Monique trekt er zich weinig van aan en lijkt niet te stoppen. “Baby Pia, het WK hockey, Moederdag, maar ook de niet-opgeruimde kamer van de lieve kleindochter. Meestal duurt het niet lang of de melodie komt spontaan in me op. Mijn grootste hits zijn Rennen, de school gaat beginnen, het Poezenlied en Ruim je tent nu op. Dat laatste liedje maakte ik speciaal op vraag van de scouts in aanloop naar hun zomerkamp”, aldus de zangeres.

Voor alle leeftijden

Monique droomt ondanks haar geslaagde optreden op de nationale televisie niet meer van een comeback. Ze vindt het vooral belangrijk mensen blij te maken met haar muziek. “Ik kwam eens verzorgsters tegen van een rusthuis. Ze vertelden me dat de residenten dagelijks vragen naar mij. En of ik nog geen nieuwe liedjes gepost heb. Dat maakt mij heel gelukkig. Het zijn dan ook liedjes voor elke leeftijd. Ook kinderen zijn er gek op.”

Door jaa
Meest recent