Het ziekenfonds betaalt nu ook je poetsvrouw terug

© BELGAIMAGE

Wie bij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen is aangesloten en een huishoudhulp heeft via dienstencheques, kan straks tot 100 euro terugbetaald krijgen. Het ziekenfonds wil zo de work-life balance van jonge ouders ondersteunen, maar ook de thuiswonende senior.

nba

Net wanneer de regering dienstencheques duurder gaat maken, gaat Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen één euro per dienstencheques bijpassen. Tot 100 euro per jaar en tot 25 euro per kwartaal als je een huishoudhulp van Het Poetsbureau in huis neemt. “Als ziekenfonds willen wij het algemeen welzijn van onze klanten verbeteren. We zien hoe onze maatschappij worstelt met druk-druk-druk en uiteindelijk burn-outs. Wij willen daar voor een stuk in tegemoetkomen en de drempel naar huishoudhulp verlagen”, zegt Wim Van Hecke CEO van NZVL.

Het ziekenfonds richt zich specifiek naar twee groepen: jonge ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken en senioren die zelfstandig thuiswonen. “Voor senioren is het huishouden zowat het eerste wat op de duur moeizaam wordt. Door huishoudhulp aan te moedigen, kunnen ze ook langer thuis wonen. Anderzijds zijn er de jonge ouders die een drukke fulltime job combineren met een gezinsleven. Als je dan het huishouden overlaat, kan dat voor een betere balans zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten