Franse regisseur vindt in Brussel verloren gelopen hondje terug na oproep Adam Driver

Brussel -

De hond Javelot van regisseur Leos Carax is tijdens filmopnames in Brussel weggelopen. Na een emotionele oproep van Star Wars-acteurs Adam Driver en Mark Hamill werd het beestje donderdagochtend door de spoorwegpolitie teruggevonden.

De voorbije weken vonden in Brussel de opnames plaats van de film Annette. De film gaat over een provocerende stand-upcomedian, vertolkt door Star Wars-acteur Adam Driver en zijn vrouw, een wereldberoemde sopraan. Die laatste rol wordt gespeeld door Marion Cotillard. Beide acteurs concentreerden zich de afgelopen 24 uur niet alleen op de opnames van de musical, maar sprongen ook in de bres voor de weggelopen hond van regisseur Leos Carax. De 9-jarige hond liep eerder deze week weg nadat hij schrok van het luide verkeer in het centrum van Brussel.

“Javelot werd het laatst gezien in het Warandepark”, vertelde Driver op Instagram. “Hij ontsnapte toen we opnames deden in een club en hij buiten schrok van het verkeer. De hond is voor de crew een deel van de familie geworden. We stoppen je in de film, geven je chocolade, doen alles om dank u te zeggen als je hem terugvindt.” Ook Mark Hamill – mister Luke Skywalker himself – bemoeide zich met de zaak en plaatste de videoboodschap op zijn Instagramaccount.

Donderdagvoormiddag werd de 9-jarige Javelot teruggevonden door de spoorwegpolitie en herenigd met zijn baasje. “De hond is door de spoorwegpolitie aan het station van Etterbeek teruggevonden. Uiteraard is iedereen gelukkig dat we hem zo snel hebben teruggevonden”, vertelt een lid van de crew. De gouden tip kwam dus niet van een van de vele Brusselaren die de post van Driver massaal deelden. “We hebben de leden van de spoorwegpolitie een rol aangeboden, maar zij hebben vriendelijke bedankt. (lacht) Mijn telefoon heeft vandaag trouwens geen minuut gezwegen, zo massaal werd er gereageerd op de verdwenen Javelot. Maar dat heeft dus absoluut geen nut meer, en ik zou het appreciëren als mensen mij er niet meer over bellen.”

bekijk ook

Luchtbeelden tonen een glimp van nieuw Star Wars-park in Disney’s Hollywood Studios

Spectaculair Star Wars-pretpark opent vrijdag de deuren: ‘Stormtroopers’ zullen drukte in goede banen leiden

Door csn
AANGERADEN
Meest recent