Burgemeester van Roeselare Kris Declercq twijfelt over kandidatuur als CD&V-voorzitter

Bron © BELGA

Kris Declercq Foto: STEFAAN BEEL

Roeselare -

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq (CD&V) is nog niet zeker over zijn kandidatuur als voorzitter van CD&V. Volgens verschillende kranten zou hij genoemd worden als kandidaat-voorzitter. Zelf benadrukt hij dat er absoluut nog geen beslissing is genomen.

Kris Declercq werd al in verschillende kranten naar voren geschoven als kandidaat-voorzitter voor CD&V. “Er zijn ook al verschillende mensen naar mij gekomen om te vragen of dat niets voor mij is. Maar ik heb daar eerlijk gezegd nog geen beslissing in gemaakt. Ik ben heel enthousiast binnen de partij maar het is niet dat ik me verveel hier in Roeselare”, vertelt Kris Declercq. “Ik moet eerst eens goed alles tegen elkaar afwegen en het goed bespreken met verschillende mensen voor ik een beslissing maak.”

De burgemeester heeft wel een nieuwe schepen in zijn schepencollege vanaf 21 oktober. Tom Vandenkendelaere (35) zal het schepenambt van Nathalie Muylle overnemen in Roeselare. Die laatste legde gisteren de eed af als minister in de federale regering en nam daarmee de plaats in van Wouter Beke. Haar opvolger Tom Vandenkendelaere was tot juni nog lid van het Europees Parlement. Sinds augustus geeft hij advies over Europese wetgeving. Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 behaalde Vandenkendelaere 1.883 voorkeurstemmen. Op 21 oktober legt hij de eed af in de gemeenteraad van Roeselare.

Door jvh
AANGERADEN