Mathieu Van der Poel toont zich en valt bijna in eerste koers sinds WK, maar Deceuninck-Quick Step schiet raak Münsterland Giro

© PN

Mathieu van der Poel reed donderdag zijn eerste wedstrijd sinds het WK in Yorkshire, waar hij een inzinking kreeg in de laatste ronde. De Nederlander toonde zich tot driemaal toe in de Münsterland Giro (1.BC), maar raakte nooit weg op een van de heuvels in de koers. Het werd in de Duitse regen uiteindelijk een massasprint en daarin was Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quick Step de snelste van een uitgedund peloton. Merlier werd derde achter Pascal Ackermann.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Mathieu van der Poel komt nog eens terug op zijn inzinking tijdens het WK

Maurits Lammertink, Juri Hollmann, Marc Claus, Lars Kulbe en Brian van Goethem tekenden voor de vroege vlucht van de dag die maximaal 6:15 kreeg van het peloton waar de sprintersploegen het commando voerden. Regen in Duitsland ook, maar dat belette niet dat Mathieu van der Poel na z’n mislukte WK besloot om toch in de tegenaanval te trekken op 77 km van de meet.

Zonder succes, het peloton gaf hem amper ruimte, wel zakte de bonus van de koplopers daardoor snel. Voor Van der Poel, die paste voor het testevent mountainbike in Tokio voor de Olympische Spelen en besloot om dan maar in Duitsland te starten, ging het niet snel genoeg in het peloton en op 53 km waagde hij nog eens zijn kans. Opnieuw draaide het op niets uit, de vluchters werden wel opgeslokt door het peloton. Daarna waagde Nill Politt een poging, eveneens zonder succes, een uitval van Brian Van Goethem leek wel goed uit te draaien. De Nederlander van Lotto Soudal, ook al mee in de vroege vlucht, leek stand te houden, maar de slotkilometer was er uiteindelijk te veel aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er zou gesprint worden. Van der Poel wilde niet zelf zijn kans gaan en reed voor ploegmaat Tim Merlier. Bij Jumbo-Visma moesten ze wisselen van plan omdat Dylan Groenewegen een lekke band had in de laatste kilometer. De spurt werd ontregeld door een valpartij bij de mannen van Deceuninck-Quick Step maar Hodeg bleef overeind. Hij kwam op kop en gaf die niet meer af, goed voor de 59ste zege voor het team van Patrick Lefevere.

LEES OOK. Renners op de vuist na valpartij: Florian Sénéchal van Deceuninck-Quick Step vecht met Duitser van Sunweb

Ackermann kwam nog wel in de buurt, maar strandde op een half wiel. Merlier was een knappe derde. Van der Poel kwam iets later over de finish. Hij kon maar nipt een valpartij vermijden op het natte wegdek door de gevallen Florian Sénéchal te ontwijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Alvaro Hodeg (Col/Deceuninck-Quick Step) in 4u26:39

2. Pascal Ackermann (Dui) z.t.

3. Tim Merlier

4. Fernando Gaviria (Col); 5. Max Walscheid (Dui); 6. Mike Teunissen (Ned); 7. Christophe Noppe; 8. Piet Allegaert; 9. Roy Jans; 10. Niccolo Bonifazio (Ita)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt