Renners op de vuist na valpartij: Florian Sénéchal van Deceuninck-Quick Step vecht met Duitser van Sunweb

Heisa na de finish van de Münsterland Giro. Alvaro Hodeg had nog maar net naar de zege gespurt in Duitsland of een van zijn ploegmaats ging op de vuist met een collega. Florian Sénéchal ging in de laatste rechte lijn onderuit nadat hij tegen het wiel van Max Walscheid (Sunweb) reed. De Fransman ging terwijl de Duitser een interview aan het geven was verhaal halen door hem een slag tegen zijn helm te verkopen. Walscheid, die vijfde werd, reageerde met enkele rake tikken waarna de twee uit elkaar werden gehaald en de rust wederkeerde.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Mathieu Van der Poel toont zich en valt bijna in eerste koers sinds WK, maar Deceuninck-Quick Step schiet raak Münsterland Giro

“De ploeg veroordeelt het gedrag van Sénéchal. We hebben het akkefietje uitgeklaard en intern geregeld. Sénéchal zal een boete betalen waarvan het bedrag integraal wordt geschonken aan een goed doel”, tweette Deceuninck-Quick Step.

Eerder al had Sénéchal zijn excuses aangeboden. “Ik was bang, aangezien ik nog maar pas ben hersteld van een gebroken schouder. Gelukkig hoefde ik vandaag niet opnieuw naar het ziekenhuis.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws