Abonnee worden? Kies je leesformule

04/10/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

 if 

Seriedoder Du Lion (55) liep tegen de lamp door ‘foute vrienden’

Dat Stephaan Du Lion (55) nu na al die jaren ontmaskerd is als seriedoder, heeft hij te danken aan een knullige vriendschap. In de zomer van 2011 wilde Du Lion een inbraak plegen bij een transportbedrijf in Olen, waar hij eerder ontslagen was. Een banale diefstal, die normaal nooit op de radar van de speurders zou opduiken.

Alleen nam Du Lion dit keer een kompaan mee op pad. Zijn vriend Marc V. moest zijn ex-werkgever op een feest in het oog houden, zodat Du Lion ongestoord zijn inbraak kon plegen. Maar de seriedoder wist niet dat Marc V. als truckchauffeur afgeluisterd werd door de federale politie, omdat ze hem ervan verdachten lid te zijn van een bende die pakketten cocaïne uit de Antwerpse haven smokkelde.

De speurders hoorden daardoor hoe Du Lion en Marc V. hun diefstal beraamden. De inbraak mislukte overigens, omdat Du Lion niet wist dat de werkgever recent hekken rond het magazijn had geplaatst.

Na zijn veroordeling op 27 mei 2015 moest Du Lion door een wetswijziging tot zijn verbazing zijn DNA afstaan. Dat DNA zou hem in 2018 ontmaskeren als de moordenaar van Ariane Mazijn (30), en deed hem nu nog drie moorden bekennen.(cel, sare)

AANGERADEN
Meest recent