Real Madrid reageert op geruchten dat Thibaut Courtois last zou hebben van “angst”, Zinédine Zidane verdedigt zijn doelman

Foto: Photo News

Thibaut Courtois traint nog steeds niet mee bij Real Madrid. Volgens De Koninklijke werkte hij binnen terwijl Eden Hazard en co. zich klaarstomen voor de competitiewedstrijd tegen Granada. Intussen stuurde de Spaanse topclub een officieel bericht de wereld in over de Belgische nummer één.

Courtois bleef afgelopen dinsdag tijdens de rust in de kleedkamer en werd in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge vervangen door Alphonse Aréola. Al snel werd duidelijk dat de 27-jarige doelman last had van buikgriep, maar de Spaanse pers dikte dat verhaal toch aan.

Er werd een gerucht de wereld ingestuurd dat de medische staf van Real zou vastgesteld hebben dat Courtois last heeft van angst en daardoor misselijk was geworden nadat hij twee goals moest incasseren tegen blauw-zwart. Hij werd toen overigens ook uitgefloten door de eigen fans.

Tegenover Marca zei Courtois nog: “Als je doelman bent van Real Madrid, dan moet je die druk aankunnen.”

Real Madrid reageert op geruchten dat Thibaut Courtois last zou hebben van “angst”, Zinédine Zidane verdedigt zijn doelman

De Koninklijke wilde echter niets weten van foutieve geruchten over de Rode Duivel en stuurde een officieel communiqué de wereld in om die te ontkrachten.

“Er werd bij onze speler nooit een angstbeeld vastgesteld en daarom is deze informatie ook absoluut onjuist”, klinkt het. “Bij Thibaut Courtois werden acute maagproblemen en uitdroging vastgesteld, waardoor het onmogelijk was dat hij de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Brugge kon voortzetten. De speler reageert momenteel positief op de behandeling die hij krijgt.”

Zidane verdedigt zijn doelman

Real krijgt zaterdag om 16u00 Granada over de vloer. Zinédine Zidane mocht het vrijdag dus komen uitleggen op een persconferentie. Daar nam hij het op voor Courtois.

“De fluitconcerten? Of ze nu fair zijn of niet, het is wat het is”, aldus de Fransman. “Hij weet dat en hij is sterk. Hij weet ook dat iedereen schuld had voor de eerste helft tegen Brugge. Bovendien is er altijd een keeperskwestie bij Real. Dat zal er ook altijd zijn. Jullie doen jullie job, ik de mijne. Ik heb 25 spelers in mijn selectie en ik reken op elk van hen. We kregen drie wedstrijden geen doelpunt binnen en dat was met hem in doel. Wat moet ik dan zeggen? We kijken vooruit.”

Zidane bevestigde ook nogmaals dat Courtois ziek was. “Hij voelde zich slecht, wat af en toe eens kan gebeuren. Hij was een hoopje ellende. Onder druk door Aréola? Niemand is zeker van zijn plaats in mijn team. Ik reken op alle spelers. Hij is niet de enige schuldige voor de wedstrijd tegen Brugge. Het is altijd hetzelfde. Als we niet scoren of doelpunten incasseren… Het is nummer één tegen nummer twee (in La Liga, red.) zaterdag. We hebben het dus niet zo slecht gedaan.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN