Rally van Wales: Ott Tänak aan de leiding, Thierry Neuville zakt naar vierde plaats

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Est Ott Tänak (Toyota) staat vrijdagavond na afloop van de tweede wedstrijddag aan de leiding in de Rally van Wales, dat is de twaalfde en tevens op twee na laatste WRC-manche van het seizoen. Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is naar de vierde plaats gezakt.

Na tien klassementsproeven heeft de WK-leider een voorsprong van 3.4 op de Fransman Sébastien Ogier (Citroën) en 3.6 op de Brit Kris Meeke (Toyota). Neuville volgt op de vierde plaats met een achterstand van 8.4.

De tweede ronde vrijdagnamiddag begon met een klapper, letterlijk. De Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) ging van de baan en moest opgeven. De wagen kwam op zijn kant tussen de bomen terecht, maar gelukkig bleef het beperkt tot materiële schade. Ogier won twee ritten en klom van de vijfde naar de tweede plaats met in zijn zog Thierry Neuville die de snelste was in de 1,6 km lange rit van Slate Mountain. In de twee daaropvolgende ritten reed Tänak de snelste tijd waardoor hij de dag afsluit als leider.

Renaud Jamoul, de Belgische corijder van Adrien Fourmaux (Ford Fiesta R5), is zestiende. De Chileen Alberto Heller rijdt met een VW Polo van het Belgische BMA op de negentiende plaats. Guillaume de Mevius en Martijn Wijdaeghe rijden met hun Citroen C3 in de kleuren van de RACB, de Belgische automobielsportfederatie, rond in 23e positie.

Zaterdag wordt een belangrijke, lange en zware dag. De rijders krijgen zeven klassementsritten voor de wielen geschoven met halfweg de dag enkel de mogelijkheid om banden te wisselen. Er is de ganse dag geen assistentie.

  • AANGERADEN