Verdachte van verkeersagressie mag gevangenis verlaten met enkelband

Bron © BELGA

De wagen van het slachtoffer. Foto: bfm

Berchem -

Tim V. (24) uit Kontich, die op 13 september werd opgepakt na een zwaar geval van verkeersagressie in Berchem, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. Hij mag zijn voorhechtenis dus thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist.

Tim V. wordt verdacht van poging tot doodslag op de 36-jarige Noredin M. uit Berchem. Het slachtoffer was na een banale discussie over een invoegmanoeuvre op de Singel uitgestapt aan een van de volgende rode lichten op de Grotesteenweg om verhaal te halen bij de andere bestuurder, Tim V.

Verdachte van verkeersagressie mag gevangenis verlaten met enkelband
Foto: Bfm

Die verklaarde dat hij schrik kreeg toen hij het slachtoffer op hem af zag komen. Hij wilde wegrijden, maar er was te weinig vrije ruimte. Daardoor botste hij eerst tegen de wagen links van hem om vervolgens naar rechts te zwalpen waar hij tegen het portier van het slachtoffer reed.

LEES OOK: Vrouw van slachtoffer extreme verkeersagressie: “Hier was meer aan de hand”

Het slachtoffer werd volgens hem geraakt door het portier, viel op de grond en kwam zo onder zijn wagen terecht. De twintiger ontkent de intentie om het slachtoffer te doden. Noredin B. raakte bij de aanrijding zwaargewond.

Tim V. was na de aanrijding in paniek weggereden. Hij gaf zich kort daarna aan bij de politiezone Hekla. De raadkamer wilde de bestuurder twee weken geleden vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep. De KI besliste vrijdag dat hij aangehouden blijft, maar dat hij zijn voorhechtenis thuis mag uitzitten met een enkelband.

TOP 10 MEEST GELEZEN