Anne Zagré naar halve finale 100 meter horden: “Ik heb nog iets in petto”

Foto: BELGA

Anne Zagré heeft zich zaterdag op het WK atletiek in Doha geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden. De Brusselse, die in Qatar toe is aan haar zesde opeenvolgende WK, werd derde in haar reeks in 12.91. Dat is haar beste prestatie dit seizoen.

"Dit is goed, ik ben heel tevreden", liet Zagré optekenen. Ze vreesde even dat zij de valse start had veroorzaakt, maar de Amerikaanse regerende olympische kampioene Brianna McNeal werd uiteindelijk gediskwalificeerd.

"Fysiek voel ik me behoorlijk goed. Ik voel dat ik nog iets in petto heb. Ik moet alleen meer relaxed lopen", aldus Zagré, die de 14e chrono op 38 deelneemsters realiseerde.

Zagré gaf aan dat dit positief resultaat het gevolg is van een goede samenwerking met haar psycholoog dit jaar. "Het geheim is in het nu te leven en alles op dat ene moment te geven, en niet te denken aan de start of de opwarming. Het lijkt eenvoudig, maar het is moeilijk."

In de halve finales hoopt Zagré 12.84 (de limiet voor de Olympische Spelen, nvdr.) of sneller te lopen. "Maar eerlijk gezegd denk ik toch niet aan een chrono."

Door (belga)
  • AANGERADEN