Officieel: Maxime Monfort blijft bij Lotto-Soudal als sportdirecteur

© BELGA

Maxime Monfort gaat zoals verwacht aan de slag als sportdirecteur bij Lotto-Soudal, de ploeg waar hij de laatste zes jaar van zijn wielercarrière doorbracht. Dat heeft de formatie laten weten. Zondag rijdt de 36-jarige Ardennees tijdens de Famenne Ardenne Classic zijn laatste wedstrijd als profrenner.

belga

“Oorspronkelijk zou ik dit jaar nog geen punt achter mijn profwielercarrière zetten, maar ik ontving pas eind augustus een voorstel tot contractverlenging en op datzelfde moment vroeg algemeen manager John Lelangue me om sportdirecteur te worden”, legt Monfort uit. “Het kwam ietwat onverwacht, maar op dat moment voelde ik dat de tijd rijp was en daarnaast diende de opportuniteit zich ook aan. Na de Tour de France dacht ik al na over mijn toekomst en was het idee om te stoppen wel aanwezig, onafhankelijk van het voorstel om sportdirecteur te worden. Uiteindelijk duurde het maar twee dagen om de knoop door te hakken, maar vooraf had ik er echter al langer over nagedacht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De wielersport is en blijft mijn passie”, vervolgt de Ardennees. “De droom om profrenner te worden heb ik waargemaakt, maar daarnaast was het een droom om ook na mijn carrière binnen het wielrennen actief te blijven. Ik heb veel ideeën en ik kijk er echt naar uit. Ik koerste de voorbije zes jaar in de Lotto Soudal-ploeg en ondertussen ken ik de staf, renners en de manier van werken. Het is leuk om op die manier mijn carrière als sportdirecteur te beginnen. Het wordt geen eenvoudige opdracht om meteen de switch van profrenner naar sportdirecteur te maken, maar ik ben 100 procent overtuigd van mijn beslissing. Ik heb al aardig wat koerskennis opgebouwd, maar uiteraard wordt het een groot leerproces. Ik ben gespecialiseerd in de Grote Rondes of koersen van een week, dus is het logisch om eerder aan dat type renners advies te geven.”

Monfort krijgt volgend seizoen Mario Aerts, Herman Frison, Kurt Van de Wouwer, Marc Wauters en Frederik Willems naast zich als sportdirecteurs.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten