Twee op twee voor Ceylin del Carmen Alvarado dit weekend: Nederlandse wint nu ook in Pelt

Foto: BELGA

Het is een succesvol weekend geworden voor de 21-jarige Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse van Corendon-Circus was gisteren al de beste in de Berencross in Meulebeke en deed dat kunstje vandaag netjes over in de GP van Pelt. Alvarado domineerde van begin tot eind en haalde het voor landgenotes Kastelijn (22) en Van Anrooij (17). Sanne Cant werd 5e.

LEES OOK.Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado pakt de zege in Berencross Meulebeke

Het was Ellen Van Loy die de start voor haar rekening nam en de andere rensters tot rust aanmaande bij het aansnijden van de eerste, gevaarlijke bocht. Van Loy dook als eerste het veld in, nam de kop, met Sanne Cant in haar wiel. De Telenet Baloise-renster kwam evenwel ten val en moest haar koppositie afstaan. Lang zou Cant niet op kop rijden, al snel werd ze afgelost door Alvarado en Kastelijn. Ook een derde Nederlandse, Van Annrooij, zat niet ver.

Toen Alvarado in de tweede ronde over de gracht sprong en daarna ook snel door het zand kliefde, nam ze gaandeweg afstand van Kastelijn, die technisch minder begaafd is. Alvarado telde bij de tweede passage aan de finish zes tellen bonus op Kastelijn, Van Anrooij keek al tegen 16 seconden achterstand aan, Van Loy en Cant volgden op een kleine halve minuut in een strijd om de ereplaatsen.

Twee op twee voor Ceylin del Carmen Alvarado dit weekend: Nederlandse wint nu ook in Pelt
Foto: BELGA

Kastelijn verweerde zich sterk, keerde bijna terug vooraan in de derde ronde, maar zag een sterkere Alvarado in het veld aan het werk. Acht seconden bleek haar achterstand na de derde ronde, Cant gaf al meer dan een minuut prijs en zou nooit meedoen om de zege of een podiumplaats. Vooraan verzwakte Alvarado niet, maakte ze verder het verschil met Kastelijn in de technische stroken en soleerde ze naar de zege, haar tweede van het weekend na winst in de Berencross in Meulebeke op zaterdag. Kastelijn is tweede, Van Anrooij derde, Van Loy vierde en Cant knokte zich in de sprint nog net naar een vijfde plaats.

Bij de jongens junioren was Thibau Nys aan het feest, voor Ward Huybs en Yorben Lauryssen.

Door Raf Hermans, belga
AANGERADEN