Juventus wint spannende Italiaanse klassieker tegen bleke Lukaku en Inter met echte "Sarri-goal" in slotfase

Foto: AFP

Is Juventus alweer op weg naar een nieuwe landstitel? Nadat het eerder al de rechtstreekse confrontatie met Napoli winnend afsloot (4-3), werd nu ook gewonnen op het veld van uitdager Inter Milaan (1-2). De Argentijnen Dybala en Higuain scoorden de belangrijke treffers. Voor Inter stond Romelu Lukaku negentig minuten tussen de lijnen, de Milanezen leden meteen hun eerste puntverlies van het lopende seizoen.

De Oude Dame nam een droomstart: Dybala schoot de bezoekers al na vier minuten op voorsprong. Inter liet zich niet direct van de wijs brengen maar had wel een omstreden strafschop nodig om langszij te komen. Nederlands international de Ligt kreeg het leder ongelukkig en onduidelijk tegen de bovenarm. Strafschop, luidde het strenge verdict. Lautaro Martinez, ook al een Argentijn, kende geen genade en trapte de gelijkmaker voorbij Szczesny.

 

 

Wat volgde was veel middenveldspel zonder al te veel doelgevaar maar met veel suspens en Italiaans drama. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel maar tien minuten voor affluiten werd Gonzalo Higuain, alweer een Argentijn, ideaal vrijgespeeld. De spits twijfelde niet en haalde genadeloos de trekker over. Een echte goal zoals Maurizio Sarri ze wil zien.

 


 

 

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent