Hit van de herfst: de jurk met pofmouwen

Mandy Moore op de Emmy Awards, een model bij Isabel Marant en een doorschijnende jurk met pofmouwen in de straten van Parijs

Ben je nog op zoek naar een jurkje om je herfstige garderobe aan te vullen? Dan is een model met pofmouwen de aankoop waard. Dat blijkt uit passages op de rode loper én die op de catwalk.

Op de rode loper van de Emmy’s kozen veel sterren voor een glamoureuze jurk met pofmouwen. Zangeres en actrice Mandy Moore ging voor een satijnen exemplaar, bestaande uit een rode rok en een roze bovenkant met een ultrabrede off-shoulder top.

Niet alleen in Hollywood werden volumineuze mouwen voorgesteld als trend van het moment. Een half jaar geleden liepen modellen al met jurken over de catwalks die recht uit de jaren 80 lijken te komen. Bij Isabel Marant (foto) werden ze gecombineerd met een western-riem in de taille.

Hit van de herfst: de jurk met pofmouwen
Givenchy / Alexander McQueen / Emilia Wickstead

Staat leuk lange laarzen en een statement juweel - denk aan een opvallende halsketting of oorbellen - voor een vrouwelijke toets. Een lange, rechte mantel, al dan niet een tikje oversized, geeft de bovenkant van de mouwen de nodige ruimte, waardoor je makkelijk kunt bewegen.

Hit van de herfst: de jurk met pofmouwen

Van links naar rechts: H&M - 49,99 euro / Ginger - 199,95 euro / Maje - 250 euro / & Other Stories - 69 euro / Zara - 39,95 euro

Door vwh
Meest recent