Tourist LeMC krijgt stoel van Alex Callier in ‘The voice’

Tourist LeMC (35) duikt de televisiewereld in. De Antwerpse troubadour wordt coach in The voice van Vlaanderen en neemt de plaats in van Alex Callier, die volgend jaar zijn tijd pompt in de Songfestival-deelname van Hooverphonic.

Nog geen week nadat coach Alex Callier liet weten dat hij zich niet kan vrijmaken voor een nieuwe reeks van The Voice wegens Songfestival-verplichtingen, is het vacante zitje alweer ingenomen. VTM haalt Johannes Faes (35), beter bekend als Tourist LeMC, aan boord. Een opvallende keuze, omdat de kleinkunstartiest doorgaans ver uit de buurt blijft van cameralenzen. Maar toch liet Tourist zich graag overtuigen. “The voice is een prachtige muzikale competitie die de laatste jaren aan geloofwaardigheid heeft gewonnen”, vertelt hij. “Kijk naar de vorige twee winnaars: Ibe stond op Werchter, Luka werd zangeres bij Hooverphonic. Ik heb er wel even over moeten nadenken. De makers overvielen me een beetje, want ik had niet gedacht dat ze me ooit zouden bellen.”

Tourist LeMC debuteert in het zevende seizoen, dat volgend voorjaar op het scherm komt. Momenteel zijn de voorrondes aan de gang, waaruit VTM een selectie maakt voor de blind auditions. De eerste tv-opnames staan gepland in de winter.

Blijft Bart Peeters?

Of Tourist LeMC het enige nieuwe gezicht in de jurystoelen wordt, is nog niet zeker. Koen Wauters is al zeker op post, net als alle voorgaande edities van The voice van Vlaanderen. Natalia moet in maart bevallen, maar blijft desondanks aan boord. De blind auditions worden een poosje voor haar bevalling opgenomen, de liveshows zijn pas in het latere voorjaar. “Ik ben Koen en Natalia al eens tegengekomen, maar veel meer dan een goeiendag is er nog niet gezegd”, zegt Tourist LeMC. “Ik ken ze niet meer dan dat.”

Vooral de medewerking van Bart Peeters is voorlopig een vraagteken. Peeters wil absoluut meedoen, maar heeft een pittige concertreeks in de Lotto Arena op zijn agenda. Als hij in tijdnood zou komen, moet ook hij – al dan niet deels – vervangen worden.

Door tove, dvg
AANGERADEN