Remco Evenepoel bij Gert Late Night: over het moment dat hij wielrenner werd, jeugdbeelden bij PSV en een massage van James

Dat Remco Evenepoel een verleden heeft als voetballer bij Anderlecht en PSV is al wel geweten. Bij Gert Late Night vertelde hij echter over het moment dat hij besloot te kiezen voor het wielrennen.

“Voetbal en wielrennen is heel anders leven: bij wielrennen heb je veel meer mentaliteit en veel meer doorzettingsvermogennodig”, aldus Evenepoel. “Ook bij valpartijen is er een groot verschil: in de koers ligt heel je lichaam open terwijl bij voetbal je enkel stampen kunt krijgen.”

Maar wanneer wist hij dat hij wielrenner zou worden? “Ik werd wat aan de kant geschoven bij Anderlecht, waardoor het plezier weg viel. Ik ging toen altijd al met de fiets naar de training en ik was dus wel al wat bezig met fietsen, toen echter nog niet om coureur te worden maar omdat ik ook graag allerlei sporten doe. Het moment dat ik besefte dat ik profrenner kon worden kwam pas vorig jaar op het EK, toen ik won met tien minuten voorsprong op de tweede. Toen is alles begonnen.”

Massage

Evenepoel moest er even tussen uit voor de 75e editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke, het 19-jarige toptalent haalde het na 100 kilometer of 25 ronden in een sprint met drie van Julien Vermote en Mauri Vansevenant.

LEES OOK. Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen met winst in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”

Voor de gelegenheid gingen Gert Verhulst en James Cooke mee om hem aan te moedigen. Die laatste mocht ook even als verzorger optreden maar masseren ging hem beter af dan drinkbussen aangeven.

Door vml
AANGERADEN
Meest recent