Animal Rights eist verbod op het organiseren van slachtsafari’s

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: ISOPIX

Animal Rights eist een verbod op het organiseren van slachtsafari’s en een verbod op het organiseren van jachtreizen door Belgische bedrijven. De dierenrechtenorganisatie roept daarnaast ook de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus op om leden die dit soort reizen aanbieden, te weigeren. In zijn persbericht verwijst Animal Rights naar twee bedrijven die slachtsafari’s aanbieden in ons land: Hunting Adventure in het Limburgse Tessenderlo en Tophunt Travel in het Oost-Vlaamse Lemberge, deelgemeente van Merelbeke.

Belgische bedrijven bieden slachtsafari’s aan binnen Europa, naar Amerika en Rusland maar vooral Afrika, aldus Animal Rights in een persbericht dinsdag. “Op sociale media wordt gepronkt met de trofeeën: dode hyena’s, beren, luipaarden, olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s en nog veel meer. De trofeejagers knallen alle mogelijke dieren af om vervolgens met hun dode lichamen te poseren.”

Animal Rights eist een verbod op het organiseren van dit soort reizen. “We kunnen niet langer aanvaarden dat mensen winst maken met het doodschieten van dieren”, zegt Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights.

De dierenrechtenorganisatie eiste eerder al dat de bevoegde minister, Marie Christine Marghem (MR), de invoer van jachttrofeeën naar België zou verbieden. Ze eist nu ook een verbod op het organiseren van jachtreizen door Belgische bedrijven. Bovendien roept Animal Rights de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus op om leden die dit soort reizen aanbieden, te weigeren.

Door jvh
AANGERADEN