Wereldkampioene boksen Ewa Brodnicka gaat viraal na kus: wie is deze uitdagende Poolse die klaar is voor Playboy?

Sinds kort mag Ewa Brodnicka zich opnieuw wereldkampioen bij de superlichtgewichten noemen in de WBO. De 35-jarige uit Polen versloeg haar tegenstandster Edith Matthysse op weg naar de titel. Maar het was vooral wat er zich voor de kamp afspeelde, dat de wereldpers haalde.

Wie het boksen een beetje volgt, weet dat er vooraf altijd een weging moet gebeuren. Om te checken of de boksers wel op het juiste gewicht zitten. Dat was bij Brodnicka vs Matthysse in de Poolse stad Czestochowa niet anders. De Argentijnse Matthysse, afkomstig uit een familie van boksers (haar broer Lucas verloor vorig jaar nipt van Manny Pacquiao), stapte met een achterwaartse pet en sportoutfit de weegschaal op.

Daarna was het aan haar tegenstandster. Brodnicka heeft een reputatie van speciale dingen te dragen bij wegingen en dat was deze keer niet anders. Ze kwam in opvallende grijze lingerie en met een zonnebril het podium op. Iedereen had het gezien...

Wereldkampioene boksen Ewa Brodnicka gaat viraal na kus: wie is deze uitdagende Poolse die klaar is voor Playboy?

…waarna beide dames tegenover elkaar gingen staan voor een traditionele ‘stare down’. En toen moest het beste nog komen. Brodnicka vond er niets beter op dan Matthysse te kussen op de mond. De Argentijnse reageerde met een slag richting haar Poolse concurrente, waarna de gemoederen bedaard moesten worden door de eerder nog enthousiaste promotor.

 

Het voorval legde Brodnicka geen windeieren. De Poolse versloeg Matthysse op punten, verlengde haar wereldtitel en is nu al achttien kampen ongeslagen. Ze kreeg er nog een welgemeende middelvinger van Matthysse bovenop, die vond dat Brodnicka het voordeel kreeg omdat ze voor eigen publiek mocht boksen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@worldboxingorg mamy to ?????? #wbochamp #mamyto #staystrong #nevergiveup #worldchampion

Een bericht gedeeld door Ewa Brodnicka (@ewabrodnicka_) op

 

Na afloop kreeg Brodnicka wel kritiek. Sportkrant Sportowefakty vond de kamp niet zo bijster interessant en kopte dan maar met: “Een bokswedstrijd met vrouwen kan meestal geen indruk maken, maar de weging was deze keer wel het volgen waard”. Volgens de Poolse een vorm van seksisme, waarover ze haar frustratie uitte op Instagram.

Wereldkampioene boksen Ewa Brodnicka gaat viraal na kus: wie is deze uitdagende Poolse die klaar is voor Playboy?
Foto: Instagram Ewa Brodnicka

De wereldkampioene bij de superlichtgewichten is dus niet op haar mond gevallen. Brodnicka houdt dan ook van de aandacht. Het feit dat ze in lingerie op het podium verscheen tijdens de weging, is voor haar geen uitzondering.

Bovendien gooide ze eerder dit jaar nog een visje uit naar de Poolse Playboy. “Ik heb daar wel eens aan gedacht en ik zou zeer blij zijn als een voorstel mijn richting zou uitkomen”, aldus de vrouw uit Nowy Dwór Mazowiecki die bijna 40.000 volgers heeft. “Maar op dit moment interesseert het mij niet. Als er een voorstel komt, dan zal ik het overwegen.”

Brodnicka is intussen 35 jaar, een leeftijd waarop boksers meestal over hun piek zijn. Maar de Poolse, die in 2015 nog won van de Belgische Elfi Philips, is helemaal niet klaar om de handschoenen aan de haak te hangen. “Ik heb nog plannen”, klinkt het. “Zolang ik gezond ben en het boksvuur voel, ga ik door in de ring. Alleen als het vuur weg is en het plezier in het dagelijks trainen, dat ik ga nadenken over een afscheid.”

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN
    Meest recent