Superatleet Zion Williamson zegt “hallo” tegen de NBA met een monsterdunk

Het begin van het NBA-seizoen is pas voor 22 oktober, maar intussen is de voorbereiding in volle gang met oefenwedstrijden. Vannacht mocht Zion Williamson, de “nieuwe LeBron James”, voor het eerst opdraven met New Orleans. De Pelicans versloegen de Atlanta Hawks met 109-133 en de 19-jarige superatleet was goed voor 16 punten en 7 rebounds in zijn officieel debuut als prof. Hij liet ook meteen zien waarom er zo’n hype is rond hem met een dunk van formaat in het gezicht van Damian Jones. Vince Carter, de ‘beste dunker ooit’ en intussen 42 jaar, zag het gebeuren bij de Hawks.

De beelden (dunk vanaf 0:15):

Dat andere toptalent, RJ Barrett, won met de New York Knicks van de Washington Wizards met 99-104. De Canadees, het neefje van NBA-legende Steve Nash, was goed voor 17 punten en 7 rebounds voor zijn nieuwe club.

Barrett zag tussendoor wel ploegmaat Marcus Morris uitgesloten worden. De forward kreeg het op de heupen van Wizards-speler Justin Anderson, deelde een elleboog uit en sloeg daarna met de bal op het hoofd van zijn verdediger. Douchen geblazen voor de tweelingbroer van Detroit Pistons-speler Markieff Morris.

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN