Zware verkeershinder op Antwerpse ring op til door werken tijdens herfstvakantie: vier rijstroken moeten hersteld worden

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: Photo News

Antwerpen / Deurne -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor vermoedelijk zware verkeershinder tijdens de herfstvakantie op de Antwerpse ring en omgeving, vanwege werkzaamheden die zes dagen en zeven nachten lang zullen worden uitgevoerd op de R1 ter hoogte van Deurne. Richting Nederland worden er maar liefst vier rijstroken ingenomen. Het verkeer richting Nederland zal tijdens de werken via tijdelijke doorsteken in de middenberm gedeeltelijk aan de kant van de rijrichting Antwerpen rijden.

De werken zijn volgens AWV nodig omdat er ernstige schade is vastgesteld op de drie linkerrijstroken van de R1 richting Nederland. Een oppervlakkige herstelling zou dan ook niet volstaan. Het wegdek zal er over een strook van 15 meter lang tot op de fundering worden verwijderd en vervolgens vernieuwd. Eerder werden ook de drie rechterrijstroken al op een soortgelijke manier aangepakt.

Hoewel de werken worden uitgevoerd in een verkeersluwe vakantieperiode, verwacht AWV toch stevige hinder. Het agentschap roept daarom alle verkeer op om tijdens de herfstvakantie de Antwerpse ring zoveel mogelijk te vermijden. Richting Nederland zullen bestuurders slechts drie rijstroken ter beschikking hebben: twee rijstroken op de binnenring via doorsteken in de middenberm en één rijstrook op de buitenring waarop ook het verkeer van de E313 invoegt. Richting Gent zijn er eveneens slechts drie rijstroken beschikbaar. De oprit Deurne zal tijdens de werken afgesloten worden, de afrit blijft er wel open. Ook de aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open.

Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd kiest volgens AWV tijdens de werken best voor een omweg via Brussel. Van en naar Nederland is de R2 en de tolweg door de Liefkenshoektunnel een alternatief.

Door jvh
AANGERADEN