Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Koken met geluid en bacteriën: cursus moet chefs producten naar “nieuw niveau” laten tillen

Koken met geluid en bacteriën: cursus moet chefs producten naar “nieuw niveau” laten tillen

Lesgever Maxime Willems wil ook brasserieën de technieken van de sterrenrestaurants laten gebruiken. Foto: Foodlab specialist

Hasselt / Brugge -

Een vol-au-vent of balletjes in tomatensaus bij de brasserie om de hoek, dat noemen we weleens de simpele keuken. Maar als het van Syntra afhangt, staan ook daar straks fermenteren, vriesdrogen en ultrasoon koken op het menu. “Geen moleculaire gelletjes, wel de juiste producten naar een nieuw niveau tillen”, klinkt het.

Het wordt een futuristisch labo, in Hasselt. Met dure toestellen, schijnbaar weggeplukt uit een chemielokaal. Niet om er DNA-proeven te doen of bloedstalen te analyseren, maar wel om kooklessen te geven ...