Abonnee worden? Kies je leesformule

09/10/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Lego vraagt zijn Amerikaanse klanten om oude legoblokjes terug te sturen, waarna ze een tweede leven krijgen.  Photo News

Lego test recyclage uit

Elk legoblokje is goud waard, vindt de Deense fabrikant. En dus is het bedrijf gestart met een experiment om overtollige blokjes te redden van de vuilnisbak.

Klanten in de VS kunnen op de website van de speelgoedreus een etiket printen en daarmee gratis een doos vol Lego terugsturen naar de fabrikant. Lego zal de blokjes daarna poetsen en wegschenken aan twee organisaties die Amerikaanse schoolkinderen steunen. Als het experiment slaagt, wordt het volgend jaar mogelijk uitgebreid naar de rest van de wereld, aldus de Denen.

De test is toch een serieuze stap voor Lego. Het wereldberoemde speelgoed wordt vaak verzameld, of bijgehouden voor de kleinkinderen later. Maar volgens een vicepresident van het bedrijf was er bij klanten al langer vraag naar een manier om de plastic blokjes weg te schenken. En er is natuurlijk de bezorgdheid om het milieu en de vervuiling die plastic veroorzaakt.

Lego uit suikerriet

Overigens is Lego uit ecologische overwegingen druk bezig met het vinden van ander materiaal om mee te werken. Volgens het bedrijf blijkt het echter een hele klus om iets te vinden dat even lang meegaat. Sinds vorig jaar maakt Lego wel bomen en struiken uit suikkeriet.(jom)

AANGERADEN