Arbeider die betonnen gewelf op zich krijgt raakt zwaargewond

Foto: tlg

Brugge - Een 57-jarige man uit Ingelmunster raakte dinsdagmorgen levensgevaarlijk gewond bij een arbeidsongeval. Geert D. kreeg in een loods in de Lieven Bauwensstraat in Brugge een betonnen gewelf op zich. Zijn toestand zou ondertussen niet langer kritiek zijn.

Het arbeidsongeval gebeurde tijdens afbraakwerken aan de loods in kwestie. Geert D. (57) was er aan het werk toen hij plots een betonnen gewelf op zich kreeg. Zijn werkmakkers zagen het niet gebeuren, maar verwittigden wel de hulpdiensten toen ze merkten wat er gebeurd was. Die snelden ter plaatse en konden de man bevrijden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis AZ Sint-Jan overgebracht. In de loop van de middag verbeterde zijn toestand en was het levensgevaar geweken. De man zou vooral in het gezicht gewond zijn geraakt, maar was wel bij bewustzijn.

Het arbeidsauditoraat werd - zoals gebruikelijk bij ernstige arbeidsongevallen - verwittigd en is een onderzoek gestart. Er werd een gerechtsdeskundige aangesteld. Uit de eerste bevindingen bleek namelijk dat er nog heel wat onduidelijkheid was over de precieze oorzaak van het ongeval. “Mogelijk houdt het verband met het instorten van een gewelf in de loods”, aldus het Brugse parket. “Het onderzoek spitst zich nu toe op diverse facetten die verband houden met de arbeidsveiligheid.”

Door tlg, gsd, bfr
AANGERADEN
Meest recent