Romelu Lukaku en drie andere Belgen gaan slechts één interland spelen, goed nieuws voor Hans Vanaken

Leander Dendoncker zal donderdag door maagproblemen niet spelen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez woensdag bevestigd. Simon Mignolet werd woensdag papa en verlaat de selectie.

Maagproblemen hielden Dendoncker de voorbije dagen al van het oefenveld en de middenvelder mist zeker de partij tegen San Marino. Of hij nadien de wedstrijd tegen Kazachstan haalt, moet nog blijken.

Thibaut Courtois is wel weer fit na zijn wissel tegen Club Brugge. "Thibaut verloor twee kilo na zijn ziekte", aldus Martinez. "Hij had tijd nodig om terug op zijn effen te komen. Ik zie dat hij goed bezig is op training. Hij is geconcentreerd op de wedstrijd." In de marge liet Roberto Martinez verstaan dat ook Hans Vanaken minuten gaat krijgen.

Martinez bevestigde voorts dat Romelu Lukaku en Eden Hazard maar een duel van het tweeluik zullen afwerken. Idem voor Axel Witsel en Thomas Meunier. "Als Romelu fit is, zal dat morgen/donderdag al tegen San Marino zijn", bevestigde de bondscoach woensdag op het traditionele persmoment daags voor de wedstrijd. "Twee wedstrijden zou wat veel zijn. Zondag speelde hij nog de hele wedstrijd met Inter tegen Juventus."

Even later verscheen Lukaku voor het eerst deze week op het trainingsveld in Tubeke, waar 25 Rode Duivels - 22 veldspelers en drie doelmannen - verzamelden voor de laatste training voor San Marino. Lukaku, nog één doelpunt verwijderd van de mijlpaal van vijftig goals voor de Duivels, bleef vorige week woensdag met last aan de dij aan de kant bij de CL-match van Inter Milaan tegen Barcelona, maar maakte zondagavond wel zijn opwachting in de met 1-2 verloren topper tegen Juventus.

Bij de doelmannen zal kersverse papa Simon Mignolet vervangen worden door Jens Teunckens. Eerste opvolger was eigenlijk Hendrik Van Crombrugge, maar die moest ook woensdag afhaken met een blessure en keert terug naar Anderlecht.

LEES OOK. Daar is kleine Mignolet al! Rode Duivel toont zoontje Lex


 

Door lvdw, bla
  • Meest recent