Tiesj Benoot bevestigt uitstekende vorm in klassieker Milaan-Turijn, overwinning is voor Michael Woods

Michael Woods heeft de Italiaanse semiklassieker Milaan-Turijn (1.BC) op zijn naam gebracht. De Canadees van EF Education First haalde het na 179 km van Magenta naar Turijn voor de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar). Adam Yates (Mitchelton-Scott) finishte als derde, Tiesj Benoot eindigde als vierde en eerste landgenoot. Hij was gisteren ook al zesde in de Tre Valli Varesine.

Vincent Van Genechten

Joan Bou, Daniel Savini, Nicolas Dalla, Joey Rosskopf en Rémi Cavagna kleurden de wedstrijd met een vroege vlucht en reden een bonus van zo'n zes minuten bij elkaar. Op de eerste beklimming van de Superga, 4,9 km aan gemiddeld 9,1%, werden ze één na één opgeraapt door de groep met favorieten. Cavagna spartelde het langst tegen, maar ook hij moest het hoofd buigen op 20 km van het eind.

Daarna waagde Brambilla zijn kans, maar zonder succes. Ook onze landgenoot Philippe Gilbert testte even zijn benen, evenmin met een goede afloop. De tweede en laatste passage over de Superga zou alles beslissen. Fugslang opende de debatten op 4 km, Michael Woods ging in de tegenaanval en kreeg nog Jack Haig en Gorka Izagirre met zich mee.

Ook achter hem viel het niet stil. Gaudu dichtte het gaatje, verder sloten nog Adam Yates, Egan Bernal en Alejandro Valverde aan en in tweede instantie wisten Bauke Mollema en Tiesj Benoot ook de oversteek te maken. Woods nam enkele meters op de anderen, samen met Valverde en Gaudu. De Canadees zette zijn sprint van ver aan en pakte de zege, voor Valverde, goed voor zijn tweede overwinning van het seizoen na een rit in de Herald Sun Tour eerder dit jaar. Woods volgt op de erelijst Thibaut Pinot op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws