Opmerkelijke actie: school verbiedt ouders om gsm te gebruiken op schoolplein “omdat ze kinderen straal negeren”

Foto: ss

Een directrice heeft de ouders van haar leerlingen verboden om hun gsm nog te gebruiken op de speelplaats. “Het breekt mijn hart als ik kinderen naar hun ouders zie lopen en die hen straal negeren”, zegt Wendy Cathie uit het Britse Leigh. “De speelplaats wordt een gsm-vrije zone.”

De directrice deelde de beslissing mee op Facebook. “Hoevelen van jullie zijn zo druk bezig met een gesprek op je gsm dat je vergeet om je kind te begroeten of een knuffel te geven? Ik ben er zeker van dat we dat allemaal wel eens gedaan hebben”, aldus Cathie.

“Het is altijd leuk om de kinderen op het einde van de schooldag opgewonden te zien omdat ze naar huis mogen. Na een lange dag zien ze de ouders terug die hen komen ophalen, lachen hun tanden bloot, lopen naar hen toe en beginnen al met hen te praten voordat de ouders hen met al dat lawaai kunnen horen. Prachtig. Maar neem alsjeblief de tijd om met je kind te praten. Met hen praten heeft een enorme invloed op de ontwikkeling van hun taal, het stimuleert hun brein. Hun intelligentie groeit, hun woordenschat wordt groter en ze ontwikkelen nieuwsgierigheid en kritisch denken. Laten we van onze school een gsm-vrije zone maken.”

“Het breekt mijn hart om te zien dat ouders hun kinderen soms negeren omdat ze met hun gsm bezig zijn”, verduidelijkt de directrice de maatregel in de Britse pers. “Soms zeggen ze niet eens hallo en stappen ze gewoon weg.”

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent