Andy Murray in de clinch met tegenspeler na illegaal geluid tijdens wedstrijd: “Hou je bek”

Foto: AFP

Andy Murray (ATP 289) heeft zich van zijn kleinste kant laten zien op de Shanghai Masters. De Schot verloor in de derde ronde van het Chinese tornooi, maar viel vooral op door een stevige ruzie met tegenstander Fabio Fognini (ATP 12).

Murray is al sinds januari op de terugweg na een zware heupoperatie. De voormalige nummer een speelde sindsdien zes tornooien als enkelspeler en hoopt in januari 2020 zijn terugkeer naar de Grand Slam te vieren op de Australian Open. In zijn weg richting dat doel ging de Schot naar China om er de Shanghai Masters te betwisten, maar dat liep niet van een leien dakje. Murray verloor na een marathonpartij van ruim drie uur van de Italiaan Fognini. Geen groot nieuws, ware het niet dat Murray even uit zijn rol als ideale schoonzoon viel toen die Fognini hem pestte met geluiden te maken tijdens zijn opslag. “Iemand maakte een geluid toen ik opsloeg. Ik keek in de richting van het geluid, maar Fognini snauwde me toe: “Stop met naar me te kijken”. Ik zei hem dat iemand een geluid maakte”, aldus Murray, die al snel besefte dat het Fognini zelf was die het geluid maakte.

“Hij zei me dat ik maar een gevoel voor humor moest hebben, maar je mag helemaal geen geluid maken als tegenspeler. Het is belemmering en ik laat het tevens niet toe dat iemand me zo aanspreekt. Bovendien zei de umpire niks tegen hem. Ik was uiteraard gefrustreerd, maar ik had ook niet mogen reageren op zijn gedrag. ” Murray riep de Italiaan immers tot twee keer toe om “zijn bek te houden” toen de Schot serveerde voor de wedstrijd. Fognini’s lullige tactiek werkte wel, want Murray gaf de partij alsnog weg in een tiebreak (7-6 (7-4) 2-6 7-6 (7-2)).

“Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. En ik heb zo’n achthonderd wedstrijden op de teller”, klonk het achteraf nog. Murray en Fognini bleven bekvechten tot na de laatste geslagen bal, ook aan het net ging de discussie verder.

Andy Murray in de clinch met tegenspeler na illegaal geluid tijdens wedstrijd: “Hou je bek”
Gefrustreerd na een rumoerige partij. Foto: AFP
Door Laurens Van Heuverswijn
    AANGERADEN
    Meest recent