Dader aanslag Duitsland in videofragment: “Joden liggen aan de basis van alle problemen”

Op het internet doet een videofragment de ronde dat de dader van de aanslag in het Duitse Halle filmde. In de clip stelt de 27-jarige Duitser Stephan B. onder meer dat de “joden aan de basis liggen van alle problemen”. Hij denkt tevens dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden.

De man probeerde eerst een synagoge binnen te dringen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Er vielen bij de schietpartij twee doden en meerdere gewonden. Hij streamde de hele aanslag via het platform Twitch.

De aanslag werd gedurende 35 minuten live uitgezonden op de videosite en op dat moment door vijf personen bekeken. Nadien werden de beelden door 2.200 personen gezien alvorens het streamingplatform ze na een halfuur op het spoor kwam en verwijderde.

Dat meldde de videosite, die gespecialiseerd is in games en e-sport, in de nacht van woensdag op donderdag zelf in enkele tweets.

De vermoedelijke schutter opende zijn account een tweetal maanden geleden en had tot nu nog maar één keer geprobeerd om een video te livestreamen, aldus Twitch, dat zegt het voorval te onderzoeken.

“Twitch voert een nultolerantiebeleid wat betreft haatdragend gedrag en elke daad van geweld wordt bijzonder ernstig genomen. We hebben met spoed gehandeld om deze content te verwijderen en zullen alle accounts die content van deze afschuwelijke daad hebben geplaatst of opnieuw plaatsen permanent verwijderen”, luidt het tot slot.

LEES OOK. Paniek na schietpartij in Duitsland: “Het is hier echt chaos. We durven zelfs niet uit het raam te kijken”

LEES OOK. Twee doden bij aanslag op Duitse synagoge: 27-jarige neonazi streamde alles en zei dat “joden basis zijn van alle problemen”

bekijk ook

Beelden opgedoken van dader schietpartij aan Duitse synagoge

Zeker twee doden bij schietpartij aan Duitse synagoge

Door kmlo
AANGERADEN