Uit bevolkingsregister geschrapt en bankrekeningen afgesloten: verkeerde tweelingbroer doodverklaard

Themabeeld. Foto: ss

Ganshoren -

Door een administratieve vergissing is de verkeerde helft van een tweeling doodverklaard. Joseph De Cock werd uitgeschreven uit het bevolkingsregister van Ganshoren, zijn bankrekeningen werden afgesloten en ook bij zijn mutualiteit stond hij als overleden aangegeven.

“U verleent zorgen aan een overleden patiënt”, kreeg zijn huisarts te horen. In werkelijkheid was het zijn tweelingbroer Jean, die eveneens in Ganshoren woonde, die in augustus overleed in het universitair ziekenhuis in Brussel.

Hoe de persoonsverwisseling is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Het UZ Brussel verklaart dat het overlijden wordt vastgesteld door een arts en nadien gecontroleerd wordt door een wetsgeneesheer. Bij de gemeente Jette was niemand bereikbaar voor commentaar. Intussen heeft Joseph zijn paperassenwinkel opnieuw op orde, maar zijn familie eist toch excuses van de verantwoordelijken.

LEES OOK. Verkeerde tweelingbroer wordt dood verklaard: “Dit is toch absurd. We weten nog altijd niet wie dit voor elkaar heeft gekregen”

Door rdb
TOP 10 MEEST GELEZEN