Toptalent Charly Musonda wacht weer een lange revalidatie

Bron © BELGA

Foto: rr

Charly Musonda Jr. staat opnieuw voor een lange revalidatie. De 22-jarige aanvallende middenvelder, die in Nederland bij Vitesse voetbalt maar eigendom is van Chelsea, plaatste woensdag een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed op Instagram.

“De operatie is goed verlopen, klaar om te blijven vechten”, schreef de jonge Belg bij de foto, waarop hij te zien is met een stevig ingebonden rechterbeen. Wanneer hij na zijn knieblessure weer inzetbaar is, werd niet meegedeeld.

Musonda moest de voorbije jaren al afrekenen met heel wat lange blessures. Dit seizoen speelde hij slechts drie matchen in zijn uitleenbeurt aan Vitesse.

Een vijftal jaar geleden werd hij nog gezien als één van de grootste beloften van het Belgische voetbal. In 2012 verbrak hij echter zijn contract bij de jeugd van Anderlecht om naar het grote Chelsea te trekken. Daar kon hij de hoge verwachtingen (voorlopig) echter nog niet waarmaken, ondanks uitleenbeurten aan het Spaanse Real Betis, het Schotse Celtic en het Nederlandse Vitesse.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN