Abonnee worden? Kies je leesformule

10/10/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  CATHéRINE

Cathérine Moerkerke wordt weer nieuwsanker

Cathérine Moerkerke (42) maakt haar comeback als nieuwsanker in ‘VTM Nieuws’. Een must, want ankers Birgit Van Mol en Freek Braeckman hebben het intussen ook druk met Rode Neuzen Dag en ‘Beat VTM’. Bovendien werd Elke Pattyn onlangs ontslagen.

Ruim zes jaar geleden stopte Moerkerke als VTM-anker. Enkel in 2015 keerde ze even terug toen Elke Pattyn met bevallingsverlof ging. Nu maakt ze een comeback door de grote poort. Niet alleen wisselt ze om beurten af met Birgit Van Mol voor het middagjournaal, ook ’s avonds zal ze de honneurs waarnemen. De voorbije zes jaar was dat een exclusieve aangelegenheid voor de heren. Stef Wauters was van maandag tot donderdag op post, Dany Verstraeten presenteerde van vrijdag tot zondag.

Dat er een extra gezicht moest komen, stond buiten kijf. Birgit Van Mol heeft het intussen druk met de acties van Rode Neuzen Dag. Freek Braeckman zit dan weer volop te trainen voor Beat VTM – voor dat programma moet hij het dernyfietsen onder de knie krijgen. Daarnaast was de lege plek die Elke Pattyn na haar ontslag naliet, nog niet ingevuld. Wanneer Moerkerke exact van start gaat, is nog niet bekend.

Moerkerke was voor het eerst als nieuwsanker te zien in 2004, toen er ook nog een laatavonduitzending was. Vanaf 2006 presenteerde ze ook Telefacts. De voorbije jaren gooide ze het professioneel echter over een andere boeg. Zo maakte ze verschillende reeksen van haar reportageprogramma Cathérine. Op Vitaya lopen momenteel heruitzendingen van Moerkerke en de vrouw. Ook gaf ze een gezicht aan Succesrijk: ondernemen in Vlaanderen. (tove)

AANGERADEN