Abonnee worden? Kies je leesformule

10/10/2019 - Unknown
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Goedele Van Ruysevelt.idh

TV-gezicht Goedele Van Ruysevelt stapt uit politiek wegens gezondheidsredenen

Halle

-

Goedele Van Ruysevelt (41), sinds januari gemeenteraadslid voor CD&V in Halle maar ook bekend als tv-gezicht, stopt met politiek. Op de volgende gemeenteraad wil ze haar ontslag als gemeenteraadslid aanbieden.

“Ik doe dit met een klein hartje en met tranen in de ogen, maar ik heb er lang over nagedacht”, zegt Van Ruysevelt op haar Facebook-pagina. “Ik doe dit omwille van mijn gezondheid. Het syndroom van Rathburn is een progressieve ziekte en het verwachte medicijn komt er maar niet.”

“Halle verdient iemand die zich ten volle kan smijten en waar iedereen te allen tijde op kan rekenen. Op de laatste vergaderingen en recent op ons eetfestijn is het duidelijk geworden dat ik die rol niet optimaal kan vervullen. Ik ben een perfectioniste en dat maakt me dus ongelukkig”, luidt het.

Goedele Van Ruysevelt is een bekend televisiegezicht. Ze nam jaren geleden deel aan ‘Tempta­tion Island’ en dat was de start voor heel wat opdrachten voor televisie. Zo presenteerde ze meer dan twaalf jaar programma’s, hoofdzakelijk in de lifestylesfeer, op TV4, VijfTV en de regionale zenders TV Oost, TV Limburg en Ring TV.

goedele van ruysevelt politica/tv-gezicht “Ik doe dit mettranen in de ogen”

Toen Goedele Van Ruysevelt vorig jaar de stap zette naar de politiek en voor CD&V koos, was dat geen echte verrassing. Goedele is de dochter van Lieve Vanlinthout, die twaalf jaar burgemeester was in Sint-Pieters-Leeuw en in 2015 overleed. Haar vader is kunstenaar Luc Van Ruysevelt, die ook lange tijd schepen van Lokale Economie was voor CD&V in Sint-Pieters-Leeuw.(idh)

AANGERADEN