Abonnee worden? Kies je leesformule

10/10/2019 - Unknown
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Annelies De Pauw, Els Van Gucht en Timi Peeters bieden overschotjes aan. ego

Facebook stuurt je ‘Zonder honger naar bed’

Opwijk

-

Voedseloverschotten aanbieden via Facebook: het principe vindt ook in Opwijk een publiek.

Annelies De Pauw, Els Van Gucht en Timi Peeters merken hoe hun groep ‘Zonder honger naar bed in Opwijk’ aanslaat.

“Wie een overschotje liever niet in de vuilnisbak ziet belanden, maakt er een foto van die hij of zij in de groep plaatst”, zegt het trio. “Wie geen tijd heeft om te koken en zin heeft in wat de pot op het internet schaft, reageert via een persoonlijk bericht en krijgt het afhaaladres.”

“Nogal wat mensen koken net iets te veel. Het overschot wordt weggegooid, maar daar kan ook iets anders mee worden gedaan”, zeggen de dames. “Mensen die er financieel niet zo goed voorstaan of die te weinig of geen tijd hebben om te gaan winkelen, kunnen zo toch zonder honger naar bed.” “We hoorden dat het initiatief aansloeg in Lebbeke”, zegt Annelies De Pauw. “Het zette ons aan om het ook te proberen.”

Ook mensen die een grote voorraad aan conserven in hun kast hebben of (te) veel fruit en groenten in de tuin, kunnen hun overschot weggeven.

“Hetzelfde als de kippen te veel eieren leggen. We denken ook aan de bakker die op het einde van de dag een overschot aan koffiekoeken heeft.”

Twee jaar geleden werd dergelijk initiatief ook al eens uitgeprobeerd. Vanessa Driessens: “Ik had veel leden op korte tijd. Maar de drempel om iets af te halen, was blijkbaar te hoog.” (ego)

AANGERADEN