Mexicaanse volkswoede loopt compleet uit de hand: burgemeester uit kantoor gesleurd en achter vrachtwagen gesleept

In Chiapas, Mexico, is een protest tegen burgemeester Jorge Luis Escandón Hernández uitgelopen tot een wraakactie. Enkele boze boeren beweerden dat de burgemeester was teruggekomen op cruciale punten van zijn campagne, wat veel ophef veroorzaakte bij de arbeiders.

Daarom namen de boeren het heft in eigen handen. Met stokken en stenen drongen ze het vertrek van de burgemeester binnen om hem te ontvoeren. Ze bonden de man vast aan een truck en sleepten hem enkele straten ver mee over de grond. Pas dan slaagde de politie erin de gruwelijke actie stop te zetten. Elf mensen werden gearresteerd, twintig mensen raakten gewond. De burgemeester zelf kwam er vanaf met schaafwonden en blauwe plekken.

De daders zijn afkomstig uit Santa Rita en zijn naar eigen zeggen boos omdat de burgemeester zijn verkiezingsbeloften niet nakwam. Tijdens zijn campagne had hij beloofd nieuwe wegen aan te leggen en ervoor te zorgen dat er drinkbaar water en elektriciteit zou zijn voor de inwoners. Vooral dat laatste was voor de gemeenschap van vijfhonderd inwoners een cruciaal punt om voor hem te stemmen.

bekijk ook

Dronken arbeider naar huis gestuurd: man zint op wraak en vernielt peperdure auto van zijn baas

Motorrijder neemt wraak op roekeloze bestuurder met trap tegen zijspiegel, maar dat loopt niet helemaal volgens plan

Door cdb
TOP 10 MEEST GELEZEN